T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİİRT / ŞİRVAN - Cevizlik Ortaokulu

Cevizlik Ortaokulu

Telefon
0
Belgegeçer
WEB
https://cevizlikortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Cevizlik Köyü Cevizlik B.M Şirvan /SİİRT
Vizyon
Hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim sistemi.
Misyon
Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.
Başarılar
Öğretmen :8
Öğrenci :115
Kütüphane Kitap Sayısı :850
Öğretim Şekli :Normal eğitim
Saatler
Ortaokul:08.30-15.00 İlkokul:08.30-15.00
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Köy il merkezine 70 km uzaklıktadır. İlçeye uzaklığı 45 kmdir. Yolumuz oldukça dağlık ve virajlı olduğu için ulaşım 1.5 saat sürmektedir. Gidiş dönüş yapılması zor olduğu için tüm öğretmenler köyde lojmanlarda ikamet etmektedir. Kışın yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım aksayabilmektedir.
Servis Bilgisi
Pazar günü dışında haftanın her günü saat 06:00-07:00 arası köy servisi merkeze gidip ikindi vakti 15:00 civarı köye dönmektedir. köy kalabalık olduğu için bu aracın dışında da merkeze giden araçlar bulunabilmektedir.
Yerleşim Yeri
Köy Siirt ile Bitlis arasında olup 1500 rakımdır. 1500 civarı nüfuslu bir dağ köyüdür. dağlık olduğu için 4 farklı noktada evler yerleşmiştir. kışı bol kar yağışlı yazı ise serindir. halkın büyük bir kısmı güvenlik korucusu olup köyün üst kısımlarında karakol bulunmaktadır. ayrıca köyde Aile Sağlık Merkezi de vardır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Köy il merkezine 70 km uzaklıktadır. İlçeye uzaklığı 45 kmdir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Diğer Hususlar
Köy ulaşımın sıkıntılı bir yer olması nedeniyle gidiş dönüş yapılamamaktadır. kışın bazı zamanlar yollar kapanabilmektedir. merkeze gidiş dönüş köy arabasıyla 2 saat sürmektedir. ulaşımın zorluğu nedeniyle öğretmenler merkeze nadiren gitmektedirler. öğretmenler vakitlerinin çoğunu evlerinde geçirmektedirler.
Yazdır